fallback

Все повече хотели предлагат "хипер-местна" храна

В Тайланд гостите на ресторант могат да резервират пакет "хвани, сготви и изяж"

17:14 | 20.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор

На фона на скандала с конското месо луксозните курорти прибягват до нови и понякога необичайни начини да гарантират на гостите точно какво консумират, пише вестник Telegraph.

Една от тенденциите е на гостите да се сервира "хипер-местна" храна, а друга е те сами да осигуряват продуктите за ястията си.

Манхатън едва ли е най-доброто място за свежи и естествени продукти, но посетителите на хотела от средна класа Nyma могат да си резервират тур из зелените пространства на Ню Йорк, за да си наберат ядливи корени, плодове и листа. По-луксозни места също се включват в тази мода. Прочутият ресторант "Daniel" например от време на време сервира ястия, направени от иглички от див бор.

Във Флоренция гостите на Villa La Massa могат да се присъединят към обучените кучета и да си намерят бели трюфели.

В The Sarojin в Тайланд гостите, резервирали си пакет "хвани, сготви и изяж" могат да отидат на традиционен лов за костенурки, преди да бъдат обучени в тънкостите на местната кухня от главния готвач на курорта.

В Турция хотелът Dionysos Estate доставя вината, зехтина, плодовете и зеленчуците, които използва, от органична ферма в планината.

Mazagan Beach Resort в Мароко пък сам си отглежда пилетата и пуйките в малка ферма, в която има и зеленчуци.

В центъра на Торонто Fairmont Royal York разполага с градина на покрива с шест кошера, в които живеят 350 000 медоносни пчели. Такива места има и в Лондон. Там хотелите St Ermin's Hotel и St. James's Park също гледат свои пчели, чийто мед се използва за закуската и за коктейлите в бара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:15 | 14.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още