fallback

България е сред топ дестинациите за 2011 г.

Австралийско издание сложи страната ни в списък заедно с Италия, Бразилия, Япония и други

11:08 | 02.11.10 г.

Арт туризмът е една от новите форми на почивка, които примамват не само чужденци, но и българи. Снимка: Арт Вила Орлова Чука

България е известна туристическа дестинация (не само за толкова актуалния алкохолен туризъм) и предпочитано място за отдих през лятото и зимата сред западноевропейците.

Причината – освен природните красоти, ландшафтът и развиващият се туризъм (всяка година изникват нови, неразработени региони, които тепърва се включват в надпреварата за привличане на нови клиенти), за положителния имидж допринасят и приемливите цени, на които се продават туристическите продукти у нас.

Ето защо, съвсем заслужено, след години на вътрешни неуредици в нивото на обслужване, липса на достатъчно кадри за осигуряване на качествен продукт, спорове за материалните бази и проблемът със застрояването на курортните ни селища, България все пак остава една от предпочитаните дестинации за туризъм.

По данни на австралийския вестник Sydney Morning Herald България попада сред 10-те страни по света, които заслужават да бъдат посетени през 2011 година.

Списъкът е изготвен от специализирания в туризма сайт lonelyplanet.com на базата на разкази на негови посетители и сътрудници.

В него се препоръчва България да бъде посетена заради снежните си върхове, големите си градове, ски курортите и плажовете със златен пясък. Специално ски пистите в България са добра алтернатива за онези, които искат нещо по-евтино в тази насока. Страната се слави и с процъфтяваща винарска промишленост, пише още изданието.

В списъка попадат още познати туристически дестинации като Италия, Бразилия и Япония, екзотичните страни Танзания, Кабо Верде, Вануату и Панама, както и Албания и Сирия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:53 | 13.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още