fallback

Този сезон може да е последният за круизите до Антарктика

Заради риск от разливи ще бъде забранено плаването на всички големи кораби до Антарктика

16:37 | 29.06.10 г.

Желаещите да посетят Антарктика до неотдавна е трябвало да се подложат на дълъг и понякога не особено приятен преход през пасажа Дрейк на борда на малък кораб или ледоразбивач.

В отговор на растящия интерес към тази дестинация круизните компании предлагат по-достъпни и приятни начини за достигане до Белия континент – на борда на луксозен лайнер.

От август следващата година обаче това може да се промени – Международната морска организация забранява всякакъв превоз на горивни масла от типа, който използват големите кораби, плаващи към Антарктика. Забраната се налага заради риска от разливи, съобщава изданието The Sun Herald.

Инциденти си случват, както стана ясно през 2007 г. Тогава корабът MS Explorer се удари в ледена буца и потъна.

Заради мерките за сигурност съдовете, които превозват повече от 500 пасажери, може да загубят правото си да плават към ледения континет. Така че ако да видите ледовете на континента е ваша отколешна мечта – този сезон може да е последната ви възможност.

Лайнерите на няколко компании все още извършват круизите си с крайна дестинация Антарктика. Сезонът започва през ноември и завършва през февруари. Пакет за круиз с начална дата 7 януари, който включва полети от и до пристанището, разходите по време на спирките и 17-дневен круиз, струва 9 990 долара на човек.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:05 | 06.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още