fallback

Нестандартни бижутерски колекции

Ювелирните дизайнери черпят вдъхновението си от все по-странни и нестандартни места, което си проличава и в ексцентричните им колекции

12:04 | 01.04.10 г.

Дизайнерите на бижута стават все по-смели в предложенията си за модно и актуално. Стилът и тенденциите в аксесоарите вече не робуват на класическите виждания за изчистени детайли, правилни форми, акцент върху камъка или традиционно изпълнение. Бижутата се превръщат в аксесоар, с който техният притежател може да припознае интересите и характера си и да направи впечатляващ акцент върху семпла дреха.
А вдъхновение може да се почерпи от различни и доста нестандартни източници. Добър пример за това е дизайнерът Том Бин, който създаде колекцията си бижута, вдъхновена от историята на Луис Карол „Алиса в страната на чудесата“. Сред предметите от сребро, злато и платина има колиета от червени сърца и часовници, пъстри гривни с миниатюрни съдове за пиене на чай. Някои от бижутата в „приказната“ колекция струват между 1 000 и 1 500 долара.
Друг дизайнер, вдъхновен от 3D варианта на приказката, създаде доста необичайна колекция от бижута, в която има пръстени, имитиращи мидени черупки, тревисти растения, гъби и малки съдове за чай. Бижутата са изработени от злато, сребро и кристали Swarovski в различни цветове, с помощта на които е придаден образът на нетрадиционните украшения.
Бижутерите отдавна търсят всякакви източници на вдъхновение за своите колекции. Още един пример за нестандартен дизайн е колекцията на Меган Фаръл, чиито бижута могат да бъдат възприемани като талисмани. Тя черпи вдъхновението си от психологията и символиката а предметите в човешките взаимоотношения.
 
Част от екстравагантните бижута са колието Held Together Pendant, което има колело и безопасна игла, които символизират съответно стабилността и сигурността в човешките взаимоотношения, пръстен със стилизирана целувка и верижка, на която е окачен профил на човешка глава.
 
Цената на бижутерските изделия, които са направени изцяло от благородни метали, е между 230 и 1400 долара
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:27 | 12.09.22 г.
fallback