fallback

В Москва започна седмицата на модата

Организаторите са подготвили и фестивал на късометражното кино с филми, свързани с модата, както и изложба на известни руски дизайнери, доказали се на Запад

15:31 | 16.03.10 г.

В Москва започна руската седмица на модата, на която ще бъдат представени колекции за есен-зима 2010/2011 година, съобщи сайтът lenta.ru. Модното събитие ще се проведе от 1 до 6 април в Конгресния център.
 
По време на събитието ще бъдат представени новите колекции на руски дизайнери - Слава Зайцев, Елена Супрун, Лена Карнаухова, Егор Зайцев, Олга Бровкина и други. На 2 април ще се състои Денят на британската мода, по време на който ще бъдат представени модните къщи Clare Lopeman, Osman Yousefzada, Eley Kishimoto и PPQ. По време на деня на британската мода представители на модните къщи ще изнесат лекции пред гостите на модната седмица.
 
По време на руската седмица на модата ще бъде организирана и изложба Extending The Runway: Tatiana Sorokko Style. На нея могат да бъдат видени повече от 80 рокли и аксесоари от личните колекции на едни от най-добрите руски дизайнери, които са се наложили на Запад. Изложбата започва от 2 април и ще продължи до 1 май в руския Музей на модата.
 
По време на модната седмица ще се проведе и фестивал на късометражното кино, свързано с мода, както и представяне на книгата "Корсет" на Валери Стил, известен с изследванията и познанията си в света на модната история.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:52 | 08.09.22 г.
fallback