fallback

Мода за закръглени жени в Милано

Дефилетата прет-а-порте в Милано започват с колекция за пълни дами от 4 години насам след инцидент с болна от анорексия манекенка

11:51 | 25.02.10 г.

Дамските дефилета прет-а-порте есен/зима 2010/2011 започнаха в Милано с представяне на колекцията на "Елена Миро". Дрехите на дизайнерската къща са предназначени за по-пълни жени със закръглени форми.
От 4 години ревютата в Милано започват с колекцията на модната къща след смъртта на болна от анорексия бразилска манекенка в края на 2006 г. „Причините за анорексията са далеч по-дълбоки от желанието на момичетата да са красиви и слаби“, заяви 39-годишната Миролио пред Reuters.
Част от колекцията са рокли в черно и тъмни тонове, които издължават фигурата. Показани бяха и бежови панталони в комбинация с вълнени сака. Тези облекла са проектирани, за да може жените да не се тревожат за фигурата си, заяви Елена Миролио, която ръководи лейбъла.
Около 200 колекции прет-а-порте за жени от Италия и чужбина ще бъдат показани до 1 март. Представянето на главните италиански модни къщи обаче бе групирано в 4 дни, за да може някои купувачи и модни журналисти да намалят престоя си в града.
Вместо в дефилета, немалко модни къщи са избрали да покажат колекциите си в шоуруми, което е и по-икономично.
В средата на февруари възникна полемика, след като главната редакторка на американското издание на списание "Вог" Ана Уинтур заяви, че няма да остане цяла седмица в Милано, а само три дена.
"Никой, дори Ана Уинтур не може да разваля нашия график със събития в областта на модата", заяви по този повод кметицата на града Летиция Морати, цитирана от италиански медии.
Модното събитие ще продължи с представянето на колекциите на "Долче и Габана", "Фенди" и "Прада", "Джанфранко Фере", "Версаче" и "Джил Сандър", "Ботега Венета", "Макс Мара", Армани и "Гучи", "Марни", Роберто Кавали и "Мисони".  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:41 | 13.09.22 г.
fallback