fallback

Кулминацията на модната седмица в Лондон

Голям интерес предизвика ревюто на Burberry Prorsum, което се излъчваше на живо в триизмерни образи по целия свят

14:04 | 24.02.10 г.

Модел от ревюто на Burberry

Дизайнерите, които представят колекциите си по време на Седмицата на модата в Лондон, сякаш единодушно са се разбрали новите тенденции да са върнати към миналото и ретро елементите.
Колекцията на Кристофър Бейли, който твори за Burberry Prorsum, заложи на военния стил с якета, палта и габардин в каки, зелено и тъмносиньо, украсени с кожени ремъци и лъскави копчета като на униформа. Кристофър Бейли призна, че се е вдъхновил от архивите на фирмата и намерено в тях авиаторско сако. Много от яките и реверите са уголемени, както и в колекциите на други дизайнери, предаде АР.
Високите ботуши над коляното също се връщат на мода, в съчетание с поли със средна дължина, които покриват горната част на обувките.
Ревюто на Burberry се очакваше като кулминация на седмицата на модата в Лондон и привлече цяло съзвездие от знаменитости, включително главната редакторка на американското списание "Вог" Ана Уинтур и британската й колежка Александра Шулман. Една от причините за големия интерес бе маркетинговият план на Burberry, според който ревюто беше излъчено на живо с триизмерни образи в зали в Ню Йорк, Лос Анджелис, Дубай, Париж и Токио. То беше показано и в интернет за клиентите, които имаха възможност веднага да дават поръчки.
Холивудската дизайнерка на годината Джени Пекам представи колекция, достойна за звезди. Моделите й напомниха за ретро блясъка от 70-те години на миналия век с рокли в цветовете на дъгата, обсипани с мъниста и камъни. Сред вечерните облекла преобладават тесните поли, дългите до земята рокли и тоалети от коприна.
Дизайнерите Басо и Брук също представиха колекциите си - прилепнали рокли с многоцветни щампи, като и при тях доминират големите яки. Вниманието привлякоха най-много драматични макси рокли с ниско деколте на гърба. Ръкавите на някои от роклите са твърде тесни, като целта е над тях да се носят кожени ръкавици. Двамата модисти са прочути с алегоричните принтове, които използват в работата си, както и с разнообразието от материи, които си позволяват - шифон, коприна и кожа. Цветовете в колекцията им са изключително разнообразни, дори върху един тоалет са съчетани няколко на пръв поглед доста различни десена.
Известна почитателка на двамата дизайнери е първата дама на САЩ Мишел Обама.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:44 | 01.09.22 г.
fallback