fallback

Спорт и скъпоценности

Бижутерската марка Prologue съчета тениса с ювелирното изкуство

09:23 | 25.01.10 г.

Една от най-новите и забележителни колекции бижута на марката Prologue е кръстена на термин от тениса – „Ace” (точка, спечелена с един удар). Създателят на модната къща и основател на бранда херцог Педро де Аранда разказва как е се е зародила идеята за колекцията.
 
"Един ден в офиса получихме поръчка за изготвяне на награден трофей за един от известните тенис клубове. От нас искаха тенис топка в реални размери, изработена от злато и инкрустирана с диаманти и жълти сапфири. Докато държах една обикновена тенис топка в ръката си и мислех как да съчетая спорта със скъпоценните камъни (в крайна сметка върху изработената топка трябваше да има 2335 жълти сапфира и 136 брилянта) ми хрумна идеята за бижутерската колекция.”
 
Дизайнерът създал колекцията си в днешния й вид, като пригодил малки трикове към бижутата. С тяхна помощ ювелирните произведения предоставят възможност на собственикът им да експериментира и да играе с бижуто, като променя външния му вид и формата му на приложение.
 
При дизайна на обеците са запазени разпознаваемите линии на топка за тенис, а посредством мека връзка, която свързва закопчалката с долната част на бижуто, дължината може да се регулира.
 
Колекцията е в два варианта – единия е от цветни сапфири, от другия вариант е изтъкан от диаманти.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:28 | 01.09.22 г.
fallback