fallback

Пръстен като дантела от Ramon

Моделите са създадени с много вдъхновение и връщат притежателите им във времето на Краля Слънце или джаз клубовете през 30-те

10:41 | 18.01.10 г.

Стилните бижута и аксесоари никога не са излизали от мода, но сега стават все по-актуални и желани като допълнение към вечерното облекло или ежедневния стил. Под прожекторите излизат масивните и обемисти пръстени. Те изглеждат еднакво добре с вечерна рокля на прием или с небрежни дънки в петък вечер.
 
Коктейлните пръстени, за които ще ви разкажем тук, са с испански произход от дизайнерската къща Ramon и връщат притежателите им едновременно в две епохи. Първата - 17-ти век, времето на барока, величествения Версай на Краля Слънце Луи XIV. Пръстените носят не само духа на епохата, но и лесно могат да ви накарат да се пренесете там – с пищните прически на благородниците, красивите костюми от скъпи платове, балдахин и панделки в богатия и пищен интериор, амбициозна и величествена архитектура.
 
Пръстените могат да ви пренесат и в Америка през 30-те – с атмосферата на джаза, подземните клубове, с нестандартни, но много сполучливи импровизации в музиката, стила и напитките, сухия режим, който младите тогава умело заобикалят с редица коктейли, в които смесват вкусове и аромати, забъркани с много чувство.
 
На пръв поглед пръстените изглеждат тежки и скъпи, но в действителност не е така - благодарение на специалната техника на направата им около камъка на бижуто се използва много по-малко злато, отколкото изглежда на пръв поглед. Това е така поради факта, че пръстенът е замислен като златна дантела. Празните пространства остават от долната част на бижуто и така не придават излишна тежест и монументалност на пръстена.
 
В основата на пръстена е поставен камък, като изборът се спира върху оникс, цитрин, розов кварц или лунен камък. В някои модели те присъстват под формата на един голям камък в центъра на бижуто, а в други няколко малки камъчета са разпръснати из цялата му повърхност.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:23 | 06.09.22 г.
fallback