fallback

Любимите марки на китайските милионери

Китайските богаташи се стремят към чуждестранните марки, но за пури и полети залагат на родните компании

12:40 | 15.01.10 г.

Ако карате Bentley, поставете лявата си ръка небрежно на отворения прозорец, докато с другата държите здраво волана – така минувачите и останалите шофьори ще имат по-добър шанс да забележат часовникът Patek Philippe на китката. Това не е цитат от кодекс по поведение, а навик, който напоследък са придобили редица милионери в Китай.
Според проучване, направено от шанхайското списание Хурун, в страната на особена почит и известност сред високата класа се радват часовниците Cartier и Patek Philippe. Онези, които притежават такъв аксесоар, често имат в гаража си и модел на Bentley.
Почивки и ваканции в САЩ е сред другите преимущества на богаташите на изток. Що се отнася до пурите и полетите в самолет първа класа обаче, китайските милионери залагат на местните компании. Китайските авиолинии са в топ пет на предпочитаните за луксозни полети, а марката Chunghwa е сред любимите тютюневи изделия според изданието, заело се да изучи навиците на богаташите. Сред вносните марки на първо място китайските милионери предпочитат Davidoff.
Средностатистическият милионер, участвал в запитването на Хурун, си взима 15 дни отпуск годишно, има три коли в гаража си и пет ръчни часовника на стойност 10 хил. долара всеки.
Според Рупърт Хугверф, основател на изданието и главен инициатор на запитването, китайците имат голям афинитет към марките. Пред Bloomberg издателят казва: „Китайците са с много интернационално мислене, за тях е важно да дадат на децата си възможността да получат чуждестранно образование“. Всеки четири от пет човека планира да изпрати наследниците си в друга страна, където да завършат средно и висше образование, като щатските училища и университети са сред най-предпочитаните.
Богатството обаче показва, че стремежът към пари не свършва до първия милион. Цел на повечето анкетирани са повече свободно време, 50% желаят да се сдобият с яхта, а 15% да имат собствен самолет.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:59 | 05.09.22 г.
fallback