fallback

Как да откриете своя аромат

При избора на парфюм не пробвайте повече от три миризми на едно място, а ако искате да сте наистина уникални, може да съчетаете няколко аромата, стига да са подбрани правилно

10:45 | 15.01.10 г.

Ако вече сте уморени от това да се чудите дали ароматът, който ползвате от години не се е изтъркал и не е станал демоде, ако искате да намерите нов собствен почерк, който да е подписът ви сред хората, с които се движите най-често през деня и най-добре пасва на настроението и личността ви, ето няколко съвета, които ще ви помогнат в това.
Търсете и пробвайте – търсете вашия аромат на различни места – закътани малки бутици, големи търговски центрове или пък специализирани в продажбата на парфюми магазини, защо не и когато сте на пътешествие в чужбина. На първо място ще се чувствате добре, че правите нещо за себе си, а и винаги, когато сложите парфюма, ще се сещате за времето, което сте отделили за себе си и преживяването, свързано с търсенето му и намирането.
Отразете себе си с парфюма – когато търсите аромат винаги го обвързвайте с човека, който ще го ползва и с детайли, свързани с него – каква кола кара например, каква порода куче има или харесва, какви са интересите му, хобитата. Колкото повече детайли обвържете с миризмата, толкова по-сполучлив ще е изборът ви. Ако сте купонджия опитайте нюанс с по-наситен и подчертан аромат като канела. Ако се описвате като предизвикателна натура се насочете към жасмин, бегония тубероза (аромат на цвете) или портокалов цвят, с които лесно ще може да съблазнявате. Ако държите да подчертаете женствеността си се насочете към бергамонт (нисък цитрусов плод), лавандула, роза – тези аромати са сладки и леки.
Не помирисвайте повече от три пъти – внимавайте да не заблудите обонянието си с повече от три аромата в магазин.
 
Впръскайте парфюма на тестерна хартия или на опаката част на ръката си и останете за известно време с аромата. Идеалното попадение е това, което ви допадне по миризма от капачката и върху кожата или върху тестера.
Направете си ваша собствена миризма – трикът тук е да смесите два или три аромата, които да са близки и се комбинират добре. Парфюми, имащи в основата си жасмин, ванилия, роза или цитрус се съчетават добре с повечето аромати, докато по-силните като пачули и ветивер (той има богата и интензивна миризма, съставена от тревисти, дървесни, землисти, балсамови, амброви и сладки нотки) е добре да не се комбинират. Класическите аромати е добре да се носят самостоятелно.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:22 | 07.09.22 г.
fallback