fallback

Ерата на бронетките започна

Блондинките и брюнетките вече не са актуални, наред е нов моден цветотип

10:09 | 30.11.09 г.

Очаква ни 2010 година и ново десетилетие. Какъв тип красота ще стане ориентир на момичетата по света? Стилистите са уверени, че бъдещето не е на блондинките и брюнетките , а на ......бронетките.
 
Съчетанието между светло и тъмно е най- модният оттенък на косите в настоящия момент. Мнозина са се любували на играта на цветовете в къдриците на модела Жизел Бюндхен и актрисата Дженифер Анистън. Те са родоначалнички на новия цветотип, който се появява в началото на 2000 г.
 
Цветът, привличащ вниманието с играта на светли и по-тъмни кичури на фона на естествения цвят на корените, е постижим и за блондинки, и за брюнетки. Това не е определен тон и не може да бъде намерен в никоя опаковка от боя за коса. Той е красив със своята индивидуалност. Когато се сравнят косите на Бар Рафаели, Кармен Електра, Ашли Симпсън се вижда, че всяка от тях е съхранила своята индивидуалност.
Как може да се постигне заветният оттенък? Кармен Блекбърн от фирма John Frieda съветва: „ Брюнетките да помолят стилиста да изсветли повече кичури с няколко тона по-светли от естествения цвят, като кичурите да бъдат широки, разположени около лицето, и цветът им да хармонира с първоначалния цвят на косата, а не рязко да се отделя от него.
 
Блондинките да си боядисат кичури в по-тъмни цветове от основния цвят на косата и да си направят тониране за блясък и изтънченост. Основната задача на стилиста е да направи така, че корените на косата да изглеждат естествено и да израстват незабелязано.”    
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:34 | 30.08.22 г.
fallback