fallback

Escada стана собственост на фамилия Митал

Служители на модната къща проливаха сълзи от радост при новината за новия собственик на фалиралия бизес

14:42 | 06.11.09 г.

Служителите в германската модна къща Escada изразиха облекчение, след като индийската фамилия Митал се споразумя да купи разорения бизнес.
Мегха Митал, 33-годишната снаха на стоманения магнат Лакшми Митал, бе приветствана от персонала на Escada след новината за покупката. Тя е определяна като движещата сила зад сделката по придобиване.
"Беше много емоционално събитие. Служителите проливаха сълзи от радост", заяви ръководилият на работническия съвет Урсула Дрейер пред DPA.
Някога Escada бе едно от водещите имена в дамската мода, но спадът в продажбите я принуди да подаде молба за съдебна защита от фалит през август.
В момента за модната къща работят 2200 души в целия свят, като около една четвърт от тях са в централата в Ашхайм край Мюнхен.
Според споразумението контролът над основни части от бизнеса на Escada, включително производството, персонала и дистрибуцията, ще бъде поет от тръст на семейство Митал.
Продажбата, която подлежи на одобрение от органите за защита на конкуренцията, бе осъществена след като Митал победи конкурентите си в надпреварата за придобиване на модната къща.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:52 | 08.09.22 г.
fallback