fallback

Актьори от сериала „Приятели“ създадоха бижутерска линия

Целта на ювелирната серия е да помогне за изучаване и откриване на лек срещу детско заболяване

15:03 | 04.11.09 г.

Холивудската двойка Кортни Кокс и Дейвид Аркет станаха поредните знаменитости, които създадоха собствена бижутерска линия. Този път обаче целта на начинанието е благородна, а не само комерсиална.
Актьорите си партнират с бижутерската компания Satya Jewelry в изготвянето на ювелирните изделия, които носят знака на пеперуда. Бижутата са направени с благотворителна цел в помощ на децата, които се раждат с вродената аномалия на кожата - епидемолиза булоза (epidermolysis bullosa – EB). Пред списание Vogue Кортни Кокс споделя, че двамата със съпруга й се решават на каузата когато поставят тежката диагноза на сина на техен близък приятел.
Децата, които се раждат с тази болест, имат изключително тънка и нежна кожа и често получават обриви, които наподобяват изгаряния от трета степен. Те са известни като „деца-пеперуди“ защото кожата им е толкова крехка и ранима като крилата на пеперудата.
Всички пари от продажбата на бижутата ще отидат за благотворителната кауза като дарение за фондацията, която преви изследвания и търси лек за това заболяване. Цената на ювелирните изделия ще започва от 24 долара за сребърен медальон, а най-скъпото бижу е златно колие за 348 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:01 | 08.09.22 г.
fallback