fallback

Армани и в Русия

В Москва дизайнерът идва за първи път от седем години и ще представи три колекции

14:30 | 27.10.09 г.

Прочутият италиански дизайнер Джорджо Армани, известен в модните среди като Крал Джордж, за пръв път от 7 години посещава Москва. В руската столица той ще представи едновременно три колекции есен-зима 2009, съобщи ИТАР-ТАСС.
75-годишният дизайнер ще остане няколко дни в Русия. Тази вечер ще бъде показана колекцията "Емпорио Армани" есен-зима 2009 г. "Строгост и малко свобода" - от този принцип се е ръководил прочутият дизайнер при създаването на колекцията.
Това не е единственото шоу, което ще представи в Москва Армани. Любителите на модата ще видят колекцията прет-а-порте "Джорджо Армани", а също "Армани Приве", предвидени за 29 октомври. Дизайнерът лично ще организира дефилетата, като започне с кастинг на моделите.
През този сезон Джорджо Армани се е вдъхновил в колекциите си от стила, характерен за 80-те години на миналия век. Полите са с формата на лале, панталоните са тесни, саката - вталени, а роклите - асиметрични. Според италианския моделиер именно това са главните тенденции на стъпващия есенно-зимен сезон.
Армани е посветил почти 60 години на модата. Тоалетите с неговата марка са предпочитани от не една и две звезди на Холивуд, сред които Мишел Пфайфър, Джоди Фостър, Ал Пачино, Ричард Гиър. Прочутата италианска актриса София Лорен не признава други модели, освен тези на Армани.
В Москва Армани има два фирмени бутика, първият от който той лично откри в руската столица през 2002г. Москва е и единственият град в света, където протичат едновременно две седмици на модата - московската и руската. Свои модели представят едни от най-големите имена в света на модата. На 30 октомври например в Москва ще пристигне американската дизайнерка Диана фон Фюрстенберг, а в началото на ноември - Пиер Карден. Френският моделиер ще покаже новата си колекция и ще оглави журито на VII международен форум за модели и талантливи дизайнери.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:25 | 11.09.22 г.
fallback