fallback

Парфюмът, подразнил съпругата на Боно, все пак излиза в продажба

Продуктът е на дизайнерката Стела Маккартни, атакувана в съда заради избраното търговско наименование "STELLANUDE"

13:53 | 21.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Дизайнерката Стела Маккартни, дъщеря на Пол Маккартни, ще може да пусне в продажба още от този уикенд новия си парфюм "STELLANUDE" на британския пазар, става ясно от съобщение на АФП. Доскоро нямаше яснота дали продуктът въобще ще получи разрешение за разпространение. Изписването с главни букви на марката не е случайно, защото именно шрифтът стана повод за ожесточен спор в модните среди през последните няколко седмици.

Претенции към наименованието предяви компания Nude Brands, в която съсобственик е Али Хюсън, съпруга на Боно от U2. Хюсън заведе дело по случая преди десетина дни, като се очаква процесът да започне след няколко месеца.

Какво разгневи съпругата на Боно? Името на парфюма съдържа думата "NUDE". Nude Brands пък претендира, че държи правата върху тази дума, когато тя е изписана с главни букви и се използва за рекламирането на модни продукти.

От Nude Brands поискаха и забрана на продажбата на продукта. Това желание обаче не бе уважено от съда, който преценил, че Стела Маккартни и компанията Yves Saint Laurent Beauté, подразделение на L'Oréal, биха загубили милиони от подобна възбрана. Парфюмът ще присъства на пазара, докато не се изясни стойността на евентуалното обезщетение заради използваното име, ако въобще излезе такова решение.

Маккартни, която е продължава да прави дрехите за своята модна линия Stella McCartney, добави парфюми към портфолиото си през 2002 г., като оттогава този тип продукти под нейния бранд се радват на стабилни продажби.

 

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:42 | 11.09.22 г.
fallback