fallback

Армани преобразява Челси

Освен да показват спортен хъс и умения на терена, футболистите влизат и в ролята на модели на известните дизайнери

13:06 | 10.08.09 г.

Футболът отдавна не е само спорт и забавление. Заради милионите фенове и почитатели, които докарва на терените най-старата игра в света, футболните отбори са ухажвани от рекламни агенции, модни къщи и имиджови компании, които разчитат, че покрай славата и известността на футболистите техните рекламни кампании също ще бъдат забелязани. Когато обаче известните имена от модният подиум се съберат със световно известни отбори от света на спорта, интересът става грандиозен. Ето защо подобно сътрудничество между модни икони и звезди от футболните терени вече не изненадва, а представянето на новите официални костюми на спортистите, ушити от Армани или Фере, се посрещат с интерес.

А и какво друго им остава на модните къщи, докато не организират дефилета и не представят нови колекции? Явно да обличат футболните отбори.

Джорджо Армани се възползва от мача в Уембли на Комюнити Шийлд и обяви официално, че ще предостави дизайнерски костюми на футболистите на Челси, докато Джанфранко Фере се насочи към италианския Лацио.

За сътрудничеството си с Челси Армани обясни: „Футболният клуб Челси е световноизвестен с качествената си игра и футболистите, които са от всички части на света. Горд съм, че продължаваме да работим заедно и че обличам такива спортни икони като тях. Новият сезон идва с предизвикателствата на новия им мениджър. Пожелавам на Карло Анчелоти и отбора му много успехи”.

Костюмите, които футболистите на Челси ще носят по време на изявите извън футболното игрище, ще са в тъмно сиво, с едноредови сака от лека вълна, които този сезон ще имат избродирана емблема на отбора върху левия джоб до ревера.

Отборът на Лацио пък дефилира с новите модели костюми на Фере, ушити специално за отбора, на коктейлно парти в бутика на модна къща Ferre в Пекин веднага след финала на италианската супер купа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:41 | 13.09.22 г.
fallback