fallback

Семейство Обама влязоха в списък на най-добре облечените знаменитости

В класацията със 70-годишна история попадат не само звезди от шоубизнеса, но и политици

10:45 | 05.08.09 г.

Американското списание Vanity Fair публикува ежегодната си класация на най-добре облечените знаменитости. За 2009 година в класацията влязоха президентът на САЩ и съпругата му Барак и Мишел Обама.

 

Барак Обама се оказа на десето място сред най-добре облечените мъже по света, а Мишел попадна в категорията на най-елегантните първи дами, където компания й прави съпругата на френския президент Карла Бруни-Саркози. Самият Никола Саркози, когото списанието включваше в списъка с най-добре облечени знаменитости в предишни години, тази година не попадна в „елегантната” класация.

 

Заедно с Обама сред добре облечените мъже се нареждат и актьорите Даниел Крейг и Брад Пит. Спътницата в живота на Пит – Анджелина Джоли - е извън класацията за първи път от няколко години насам. Към най-добре облечените дами за 2009 година спадат също и актрисите Пенелопе Крус, Анн Хатауей, певицата Алиша Кис и съпругата на принца на Испания – Летисия.

 

В категорията за най-добре облечени двойки за 2009 година списанието включи и кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг и неговата половинка Диана Тейлър, заедно със супермодела от руски произход Наталия Водянова и съпругът й Джъстин Портман.

 

Класацията на списание Vanity Fair се прави от 1939 година насам въз основа на мнението на представители на модните среди. За първи път тази година, при съставянето на списъка, редакторите не се ръководят само от мнението на професионалистите, но и от реакциите на читателите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:48 | 09.09.22 г.
fallback