fallback

Бамбук и метал – новите трендове в модните линии

Новите модни линии ще изобилстват от „дрехи от желязо” и дишащи бамбукови одежди

12:47 | 27.07.09 г.

Костюми от изцяло бамбуков плат, поли с добавени 10% желязо - това са само част от новостите, които ще ни поднесе висшата мода, съобщи МИГНюз.

Бамбукът е новият материал, който вече започна да измества памука и в скоро време напълно ще заеме неговото място. Бамбукът е много по-евтин, тъй като расте бързо, без разходи по отглеждането и големи количества вода, а това го прави много по-изгоден от памука.

Освен това бамбукът не се нуждае от торове, а заради бързия си растеж не успява да погълне вредните вещества от почвата, затова е полезен и за хората с различни алергии.

Дрехите от бамбук "дишат" и попиват много по-добре влагата, отколкото тези от памук. С това стават безценни през горещите летни дни. Бамбуковите дрехи не се мачкат и не се късат, тъй като влакната им са също толкова здрави, колкото са стоманените. Най-важното обаче е, че той е приятен на допир, нежен и гладък като нито един друг материал, твърдят специалистите.

Не по-малко екологична е "дрехата от желязо": добавянето на железни нишки придава обем на тъканта, блясък и невиждана досега необичайна форма. Тази дреха привлича погледа, изглежда така, сякаш е дошла от друг свят - от света на висшата мода, който е призван да ни удивлява и да ни кара да се възхищаваме.

Новите антиалергенни, приятни и, разбира се, качествени материали през този сезон са намерили място в колекциите на редица големи марки в света на висшата мода като Escada Sport, Laurel, Rena Lange, Piazza Sempione, Feraud, Georges Rech, Cerruti 1881 и редица други.

Наскоро бамбукът навлезе и в света на технологиите с първия по рода си ASUS органичен модел лаптоп. Серията е с уникална по рода си бамбукова облицовка, която освен че изглежда добре е и лесно разграждаща се и щади околната среда. Производителите на ASUS установили здравината на бамбуковите нишки, които могат достойно да се конкурират с металните сплави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:07 | 12.09.22 г.
fallback