fallback

Escada започна преговори с ликвидатори

Германският бранд за дамско облекло скоро може да излезе от пазара

16:39 | 14.07.09 г.

Директорът на Escada Бруно Зелцер излезе с изявление пред немския вестник Welt Am Sonntag, че компанията вече е започнала разговори с експерти по довеждане на дружеството в несъстоятелност.
 
Той изразява надеждата си, че компанията все пак няма да стигне до този край, макар че е в трудно положение. Зелцер е обяснил също, че фирмата има достатъчно ликвидни средства, които да я задържат стабилна до август тази година, но не и за по-нататък.
 
Escada е в план за преструктуриране на задълженията към кредиторите й, който трябва да бъде одобрен от 80% от кредиторите до 31 юли. Ако това се провали, преустановяването на дейността на компанията ще бъде неизбежно, казва Залцер, защото 98 от 99 възможни мерки за спасяване на фримата вече са били предприети.
 
Във Великобритания Escada има самостоятелен магазин на лондонската Sloane Street, концесионни договори за магазин в търговския център Harrods в Лондон, известен с луксозните и скъпи стоки и магазини, и Gleneagles Hotel в Шотландия, както и магазин на летището Хийтроу, на четвърти терминал.
 
В края на май тази година Escada продаде 90% от дъщерното си дружество Primera, което включваше марките Laurèl, Cavita и Apriori. Новият собственик е базираната в Мюнхен инвестиционна компания Mutares.
 
Escada Group пусна дъщерното си дружество на пазара миналата Коледа, след като регистрира оперативна загуба от 15,2 млн. евро за 12-те месеца до края на октомври спрямо печалба от 15,6 млн. евро за предходния отчетен годишен период. Още тогава фирмата обяви, че се нуждае от преструктуриране, иначе ще обяви несъстоятелност. Два месеца след сделката компанията за луксозни писалки Parkers е посочена за представител на Laurèl за Великобритания и Ирландия. Останалите две марки - Cavita и Apriori – не промениха управлението си.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:27 | 10.09.22 г.
fallback