fallback

Собствениците на Mytheresa са готови да я продадат?

Компанията за онлайн продажби на дребно си търси купувачи, твърдят запознати със случая

16:10 | 28.05.14 г.

Собствениците на германската компания за онлайн продажби на дребно Mytheresa, предлагаща луксозни дрехи и аксесоари, са възложили на Goldman Sachs да намери купувачи на фирмата, пише Ройтерс, позовавайки се на трима души, запознати със случая.

Онлайн търговците на дребно бързо се разрастват, а това привлича интереса на инвеститорите. Така например австралийската компания за дрехи MySale обяви по-рано тази седмица, че купува сайта Cocosa, който предлага луксозни стоки.

Mytheresa продава дамски дрехи, създадени от 180 дизайнери, включително Валентино, Баленсиага,  Доминико Долче и Стефано Габана и Ив Сен Лоран. Стоките ѝ са насочени към потребители в страни като Германия, Великобритания, Франция и Италия.

Компанията се конкурира с луксозни онлайн магазини като Net-a-Porter, който принадлежи на Richemont, както и със Zalando – фирма, предлагаща както луксозни, така и по-масови марки.

Mytheresa се ражда благодарение на Сузане и Кристоф Ботчен, които през 1987 г. отварят магазин наречен Theresa. През 2006 г. пък се появява онлайн магазинът им Mytheresa.

През 2010 г. Acton Capital Partners придоби миноритарен дял в компанията, която за 2013 г. генерира продажби за 66 млн. евро. През тази година се очаква приходите на Mytheresa да надвишат 100 млн. евро, заяви Кристоф Ботчен по-рано този месец.

Той твърди, че компанията е печеливша още от самото си начало. През 2012 г. Mytheresa отчете нетна печалба от 2,5 млн. евро.

Goldman Sachs, Mytheresa и Action отказват да коментират случая, а Сузане и Кристоф Ботчен не са на разположение за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:31 | 11.09.22 г.
fallback