fallback

Сайт за продажби на луксозни стоки втора употреба привлече 20 млн. долара

RealReal ще използва средствата, за да ускори растежа си

10:19 | 07.05.14 г.

За да ускори растежа си, уебсайтът RealReal, който продава луксозни вещи, нежелани вече от собствениците им, привлече 20 млн. долара от различни венчър инвеститори, обяви компанията на 6-и май.

Компанията, която стартира дейността си през 2011 г., е препродала повече от 450 хил. луксозни предмета, пише Business Week. 

През 2013 г. основателят и главен изпълнителен директор на фирмата Джули Уейнрайт обясни, че очаква приходите за същата година да надминат сумата от 50 млн. долара.

По думите на Уейнрайт намирането на достатъчен брой дизайнерски чанти, дрехи и аксесоари втора употреба винаги е било ограничаващ фактор за бизнеса. Ето защо тя разшири дейността си и започна да продава и произведения на изкуството. RealReal е част от вълната на модните онлайн магазини в САЩ, която последва успеха на Gilt Groupe – пионерът в този тип продажби.

По думите на венчър капиталиста от Canaan Partners Маха Ибрахим много хора са се опитвали да усъвършенстват модела на Gilt. Canaan, която е по-ранен инвеститор в RealReal, участва в текущия кръг заедно с инвеститори от DBL и с такива от други компании.

„По-скоро бих продавал една чанта за 2000 долара, отколкото 100 тениски за по 20 долара. Много по-лесно е“, посочва Ибрахим, очертавайки възможностите сайтът да започне да печели добре и от по-малко клиенти.

RealReal пък твърди, че проверява внимателно дали продуктите реално са били продадени. Миналата година Уейнрайт заяви, че бизнесът ѝ се развива добре и не се нуждае от повече инвестиции, но е вероятно да вземе средства, с които да финансира растежа и експанзията си в чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:57 | 07.09.22 г.
fallback