fallback

Имението на Версаче в Маями смени собственика си за 41,5 млн. долара

Доналд Тръмп също наддава за имота, но изостана с предложените 41 млн. долара

11:33 | 18.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Имението на Версаче в Маями, известно още като Casa Casuarina, беше продадено на търг за 41,5 млн. долара, съобщава онлайн изданието worldpropertychannel.com. Купувач е американска инвестиционна компания, близка до фамилиите Накаш и Гинди, които притежават съседния хотел Victor.

През 2012 г. имотът беше обявен за продажба за 125 млн. долара, което предизвика всеобщо учудване. През май цената на имота беше свалена до 75 млн. долара.

Сред кандидат-собствениците за Casa Casuarina беше Доналд Тръмп, представляван от сина му Ерик. Тръмп предложи 41 млн. долара за имението и може да го купи, ако сделката с фамилиите Накаш и Гинди се провали.

Къщата в средиземноморски стил е строена в началото на 30-те години на миналия век и се състои от 10 стаи и 11 бани. Интериорът се допълва от богати скулптури, сводести врати, златни орнаменти, мрамор и мозайка.

Спекулира се, че къщата може отново да премине в ръцете на семейство Версаче. Според слуховете Накаш и Гинди водят преговори за препродажбата на имота на роднините на бившия му собственик – дизайнерът Джани Версаче, който беше убит в имението през 1997 г.

Няколко години след смъртта на Джани Версаче имотът беше продаден от сестра му Донатела – негов законен наследник, на Питър Лофтин. Той преустрои къщата на луксозен хотел. Преди няколко месеца обаче Лофтин подаде молба за защита от кредитори.

Според експерти имотът не е подходящ нито за основно жилище, нито за хотел, защото трудно би оправдал цената си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:22 | 10.09.22 г.
fallback