fallback

Ralph Lauren отчете силни резултати, но предупреди за трудности

Заради проблемите на световната икономика потребителите свиват разходите, посочват от модната компания

19:26 | 08.08.12 г.
Автор - снимка
Създател

Ralph Lauren понижи прогнозата си за приходите през настоящото тримесечие на годината. Това предизвика разпродажби на акциите на компанията, макар за последното тримесечие печалбата и приходите да надхвърлят предварителните прогнози, пише Ройтерс.

Компанията за продажба на дрехи и модни аксесоари обяви, че очаква спад на приходите с около 5% през третото тримесечие на годината, което е второ от фискалната година на компанията.

През миналото тримесечие Ralph Lauren са постигнали 5,1% ръст на печалбата на годишна база до 193,4 млн. долара, или 2,03 долара на акция. Година по-рано положителният резултат бе 184,1 млн. долара, или 1,90 долара на акция, а предварителните прогнози бяха за спад до 1,78 млрд. долара.

Приходите на веригата са се увеличили с 4,4 на сто до 1,59 млрд. долара.

Въпреки стабилното представяне инвеститорите се уплашиха от внимателната позиция на мениджмънта и някои негативни коментари относно влиянието на състоянието на световната икономика върху потребителските разходи и приходите на компанията, коментира за Ройтерс Питър Уолстром, анализатор в Morningstar.

„Изгледите за потребителските разходи и глобалната икономика остават изпълнени с предизвикателства и ние планираме дейността си според това”, обясни главният оперативен директор на Ralph Lauren Роджър Фара.

След отчета акциите на компанията се движеха със спад на цената от над 6 на сто, но постепенно настроенията се стабилизираха и понижението се стопи до 2,4 на сто до 149,4 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:23 | 12.09.22 г.
fallback