fallback

Първи форум на българското вино - DiVino.Taste събира 40 български производители

На 19 и 20 ноември Централният военен клуб в София ще бъде домакин на форум на българското вино

10:56 | 07.11.11 г.
Автор - снимка
Създател

На всички ни се е случвало да седим дълго време пред рафтовете с вино в магазините без да можем да изберем подходящата бутилка. Разнообразието расте постоянно, а с него и затрудненията ни на кое вино да се спрем.

Не са много хората, които могат да се ориентират само по етикета на бутилката, освен ако, разбира се, не познават конкретното вино. Възможно ли е обаче да опитаме всички вина, които се предлагат на пазара у нас, било то и само българските?

Със сигурност не! Задава се обаче една чудесна възможност да се запознаем отблизо с най-актуалното от българското винопроизводство.

На 19 и 20 ноември Централният военен клуб в София ще бъде домакин на DiVino.Taste - форум на българското вино. Близо 40 производители ще се съберат под един покрив, за да представят пред широката публика най-новото от своята продукция.

Изложението отваря врати към голямото разнообразие от сортове и стилове, за да направи тази велика напитка по-разбираема. Посетителите на DiVino.Taste ще имат възможност да дегустират над 200 вина от България, като ще могат да се срещнат и разговарят с хората, които създават модерното българско вино.

Изложението е отворено както за утвърдените познавачи и професионалистите от винения бранш, така и за широката публика от любители на виното. Освен изложбена част с дегустации, програмата на DiVino.Taste включва още майсторски класове, семинари и лекции. За участие и среща с виненото общество в България са поканени водещи световни експерти.

Divino.Taste представлява и прекрасна възможност да покажем дали виното с марка България е готово отново да заеме подобаващото му се място на световната винена карта. Създателите на Divino.Taste са убедени, че в страната ни се прави много добро вино, но малко хора знаят за това.

Решихме да поставим началото на изложението DiVino.Taste с намерението то да се  превърне в ежегоден форум на българското вино, заявява Емил Коралов един от авторите на идеята и генерален мениджър на издателство Гурме. Идеята ни е събитието да бъде витрина, която да показва лицето на новото българско вино, споделя и Юлия Костадинова, винен журналист и главен редактор на DiVino.bg.

Богатата програма на DiVino.Taste може да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:14 | 13.09.22 г.
fallback