fallback

Жан-Пол Готие може да изгуби контрол над марката си

Модната къща може да премине под ръководството на каталонската компания за луксозна конфекция и парфюми Puig

17:44 | 03.05.11 г.

Снимка: Jean-Paul Gaultier

Френският моден дизайнер Жан-Пол Готие може да изгуби контрола над своята модна къща, която ще премине под ръководството на каталонската компания за луксозна конфекция и парфюми Puig, пише френският всекидневник  Les Echos, цитиран от Франс прес.

Puig, която е седмата световна парфюмерийна компания, отказва да коментира информацията. Парижката модна къща Hermеs, която държи 45% дял от капитала на Jean-Paul Gaultier, също не коментира.

Според публикацията Hermеs щяла да продаде своите 45 процента в Jean-Paul Gaultier, а делът на основателя на марката ще спадне от 55 на 45 на сто в полза на Puig, която контролира марките Nina Ricci и Paco Rabanne.

Така Puig щяла да получи мажоритарен дял в групата и била готова да помогне за евентуално увеличаване на капитала, допълва вестникът.

От сделката се очаква Hermеs да получи няколко десетки милиона евро.

Операцията е била представена в петък на вътрешноведомствения комитет на Jean-Paul Gaultier и получила одобрение. Очаква се сделката да бъде подписана в близките дни.

Готие, който предпочита да има купувач, способен да допринесе за международното му развитие, иска да запази поста на творчески директор на компанията. Той основа своята марка преди 29 години.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:37 | 12.09.22 г.
fallback