fallback

Свръхдостъпна колекция пуска Лагерфелд

Ниски цени и продажби по интернет планира дизайнерът за новите си модели

17:11 | 08.09.10 г.

Идеята за елитаризъм на масите е отдавнашна мечта на дизайнера. Новата му колекция ще е достъпна за всеки Снимка: Flickr

Германският дизайнер Карл Лагерфелд реши да разнообрази колекциите си и през пролетта на следващата година ще пусне нова линия облекла прет-а-порте, съобщиха ФП и ИТАР-ТАСС. Дрехите ще са предназначени за широката публика и ще се продават по интернет.

Елитаризмът на масите е моя отдавнашна мечта, се казва в комюнике на Лагерфелд. Смятам, че е мое задължение да направя това, ползвайки името си, се допълва в комюникето.

В момента се водят преговори за производството и дистрибуцията на новата линия облекла, която може да се появи на бял свят през сезона есен/зима 2011-2012 г. По този начин дизайнерът ще направи голямо отклонение от луксозните облекла, които проектира за "Шанел" и "Фенди". Новата линия облекла ще е "свръхдостъпна", що се отнася до цените им.

През 2004 г. Лагерфелд създаде трийсетина по-евтини модела за шведската верига H&M, които предизвикаха опашки и блъсканици по време на пускането им на пазара.

Всъщност лейбълът "Карл Лагерфелд" за луксозно прет-а-порте напуска модните подиуми от сезона пролет/лято 2011 г. Дефиле на лейбъла първоначално бе планирано за 3 октомври в Париж, но Лагерфелд го е отменил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:52 | 03.09.22 г.
fallback