fallback

Новата първа дама на Германия внесе блясък в местния политически елит

Коя е жената, заради която новият германски президент подлага на риск кариерата си и в крайна сметка остава доволен от направения избор?

13:04 | 05.07.10 г.

Няма как погледите на хората да не се обръщат след новата първа дама на Германия Бетина Вулф – за това допринася не само стройната й фигура и блестящата й външност, но и голямата татуировка на дясното й рамо.

36-годишната мениджърка по комуникациите, която среща бъдещия си съпруг на бизнес пътуване, успя да стане любимка на медиите в Германия още дори преди 51-годишният Кристиян Вулф да произнесе клетвата си на 2 юли като най-младият президент на страната след Втората световна война.

Бетина, заради която Кристиян Вулф напуска предишната си съпруга, е сравнявана от немската преса с Карла Бруни и Мишел Обама заради младостта, динамичността и независимостта си.

И трите първи дами имат имиджа на модерни и съвременни жени в страните си. И трите са печелили награди и признания заради модния си усет за дрехи и визията си, с които поставят нови тенденции в облеклото и увличат много последователи.

Появиха се много снимки на Бетина Вулф в къса черна рокля – дискретно скриваща татуировката на рамото й – в германските вестници след избора на съпруга й за 10-ия президент на Германия след Втората световна война.

„Да я вземе бе най-доброто решение, което Вулф някога е правил“, пише вестник Die Zeit. „Германия ще има първа дама, чиято снимка войниците с радост ще окачват в шкафчетата си“.

Разводът

През 2006 г. новата първа дама работи в отдел Комуникации на производителя на гуми Continental, когато среща Вулф – по това време премиер на провинция Долна Саксония. „Не очаквах да се появи някой, който да накара краката ми да омекнат. Винаги съм смятала, че ще се грижа сама за себе си и съм го правила“, казва г-жа Вулф пред Ройтерс.

С изтънчения си вид и приятелска усмивка Кристиян Вулф е смятан за „мечтания зет“ преди развода си.

Той никога не се е стеснявал да демонстрира заедно със съпругата си – 51-годишна адвокатка - и с дъщеря им модела на традиционните семейни ценности.

Години наред тримата Вулф се показват като семейство за пример на снимки във вестници и списания.

Но Кристиян Вулф, римокатолик и лидер на Християн-демократическата партия, рискува репутацията и кариерата си, когато съобщава, че напуска съпругата си заради по-млада жена.

„Извънбрачните връзки на други политици биха причинили скандал“, пише списание Stern. „Но Кристиян Вулф и Бетина Кьорнер нямаха такъв проблем“.

„Вулф попадна под нападките през лятото на 2006 г., когато се появи с новата си изгора. Той направи кратка реч, обявявайки, че бракът му е приключил, и представи Кьорнер като новата си любов“.

Вулф се жени за Кьорнер през 2008 г. но така и не успява да се справи с модерните й възприятия за брака и желанието й да продължи да работи като мениджър Комуникации.

„Хей, аз имам страхотна жена“, казва Вулф. Той споделя, че съпругата му купила билети за концерта на U2 в Хановер през август и независимо, че вече са президентско семейство, се надяват, че ще могат да отидат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:30 | 21.08.22 г.
fallback