fallback

Колко сте готови да платите за чифт сандали?

Ръчно изработени, покрити със злато и диаманти, дамските обувки могат да стигнат цена до $2 млн.

17:12 | 01.07.10 г.

Снимка: House of Borgezie

Луксозният чифт на House of Borgezie едва ли може да се сравнява с творението на ателието на дизайнера Стюарт Вайцман на стойност 2 млн. долара. Сандалите от злато и диаманти обаче, на чийто етикет е поставена цена от 155 хил. долара, със сигурност могат да бъдат достоен конкурент на най-скъпите дамски обувки.

Моделът Eternal Borgezie Diamond Stiletto на House of Borgezie се продава с гаранция за качество, валидна за следващите 1000 години.

Всяка обувка е ръчно изработена от ковач, а след това е инкрустирана с над 2 200 бляскави диаманта, общото тегло на които е 30 карата.

Компанията производител заявява, че е „създала съвършенство“ с тези обувки и ги нарежда до други „съвършени“ творения като яйцата на Faberge, Bugatti Veyron и маската на Тутанкамон.

Дизайнерът на сандалите Кристофър Майкъл Шелис споделя, че му е отнело три години да разработи идеята за обувките.

„За да вдъхна живот на Eternal Borgezie Diamond Stiletto, буквално трябваше да преоткрия фундаменталните принципи на структурата на класическите обувки тип стилето*“, казва Шелис пред Daily Mail.

„Резултатът не е просто обувка, а по-скоро изящно бижу, което като по чудо има и практическо приложение и може да бъде носено като женствен аксесоар“.

Рекордьорът по цена за дамски сандали обаче все още принадлежи на модела на основателя на пазара на сватбени обувки Стюарт Вайцман. Сандалите, направени в ателието му, неслучайно са оценени на 2 млн. долара - токчетата са обшити със сребриста кожа и са инкрустирани със 185 карата танзанити (скъпоценни камъни, които се считат за по-скъпи и от диамантите, бел. ред.) и 28 карата диаманти. Каишката за глезена също е покрита със сини 16-каратови танзанити във формата на перли.

*Дамски обувки с висок тънък ток

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:50 | 13.09.22 г.
fallback