fallback

Лято 2011 в Милано

Мъжка мода прет-а-порте представиха дизайнери в италианската столица на модата

14:23 | 21.06.10 г.

Облекло за "лоши" момчета, моряшко облекло или облекло за принцове от Изтока, представените колекции прет-а-порте за мъже за лятото 2011 г. в Милано като че ли се опитваха да задоволят всички вкусове, съобщи ФП.

Усещане за рокаджийски дух лъха от колекцията на Emporio Armani - сака без ръкави, панталони, които се превръщат в бермуди или стигат до глезена и са носени в комбинация с боти.

Облеклото е вдъхновено от модата през 80-те години на миналия век. Представени бяха също кожени облекла, украсени с животински мотиви - костенурки, крокодили, рибени люспи. Преобладаващите цветове са бежово, сиво, бяло, зеленикаво-кафяво.

Колекцията на Bottega Veneta е преди всичко елегантна - широки ризи, напомнящи тениски, са подходящи за коктейли, докато панталоните се стесняват към глезена или са с подгъви.

Представени бяха облекла от кожа и свръхлек памук.

Преобладаващите цветове са небесносиньо, яркочервено, зелено.

Prada представи сака с подплънки на раменете и тесни панталони. Бермудите са много широки и напомнят полички.

Слънчевите очила са носени с верижка. За празничните дни са предвидени оранжеви сака в комбинация с бермуди в цвят каки и кафяви ризи. Показани бяха също моряшки пуловери в жълто, зелено, оранжево.

Модна къща Gianfranco Ferrè е заложила на коприната, лена и памука в естествени топли тонове - златистобежово, пастелнозелено, пясъчножълто.

За вечерните партита е предвиден смокинг от шантунг.

Колекцията на Vivienne Westwood е в различни тонове - виолетово, електрическо синьо, цвят на праскова. Представени бяха бермуди с размер XL, подходящи за скейтъри, както и фракове за дендита и кожени облекла за рокаджии. Отново на мода са двуредното английско колежанско сако, носено с колан, и широките панталони с висока талия.

В колекцията на Roberto Cavalli пък широки панталони са комбинирани със сака, напомнящи смокинги. Представени бяха също костюми в бяло и тъмносиньо. Някои облекла са украсени с ресни.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:35 | 02.09.22 г.
fallback