fallback

Жан-Пол Готие напуска шефското място в Hermes

Последната колекция на модния гуру за френската група ще бъде представена през октомври 2010

10:30 | 27.05.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Ще успее ли Кристоф Льомер да продължи наложените от Готие иновативност и провокативност? Снимка: Hermès

Френският дизайнер Жан-Пол Готие напуска поста творчески директор за дамската линия на модна къща Hermès след седем години сътрудничество с групата.

Причината, по думите на модния гуру, е желанието му „да се съсредоточи върху собствените си проекти“, съобщава АФП.

От сезон есен-зима 2011 Готие ще бъде заменен от Кристоф Льомер.

Последната колекция, създадена от Жан-Пол Готие за Hermès, ще бъде за сезон пролет-лято 2011, която ще бъде представена през октомври тази година.

В изпратеното до медиите съобщение на Hermès се изказват благодарности към Готие за „творческия му принос“ за развитието на компанията, която е вторият най-голям акционер (с дял от 45%) в модната къща на дизайнера - Jean-Paul Gaultier.

Що се отнася до стила на Hermès оттук нататък, мненията на модните експерти са противоречиви. Всички направени коментари по въпроса до този момент се обединяват около това, че няма яснота какво точно ще се случи в колекция есен-зима 2011.

Трябва да се има предвид, че с обявените промени в творческата дирекция на компанията на практика се заменя един ултраекспанзивен, агресивен и смел криейтив с доста по-дискретния стил на Кристоф Льомер, който заради новата си позиция напуска подобен пост в Lacoste.

Самата „крокодилска“ марка пък остава без една от основните си движещи сили и се надява да намери заместник на Льомер до края на годината. Неговият наследник ще има за задача да „завоюва отново пазара на дамска мода“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:15 | 08.09.22 г.
fallback