fallback

Танци на пилон срещу стреса

Студентки в Кембридж ще ходят на специални курсове за разтоварване на напрежението

13:37 | 12.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Студентите от Университета в Кембридж ще имат възможността да се запишат в курсове по танци на пилон срещу стреса, свързан с изпитите през лятната сесия. Това потвърдиха от студентското дружество „Кембридж Юниън“, най-старото и най-многобройно дружество на студентите във висшето учебно заведение, съобщи Daily Telegraph.

 

За първи път студенти в Кембридж ще вземат уроци по танци на пилон, като един урок ще струва две британски лири за членовете на дружеството.

 

Курсовете ще бъдат в „Синята стая“ в историческата сграда на дружеството, която обикновено се използва като място за дебати. В дискусии в това помещение са участвали известни личности като Уинстън Чърчил, архиепископ Дезмънд Туту, Далай Лама.

 

Курсовете започват на 25 април. Рекламата за участие в тях е насочена предимно към дамската половина в университета, като се посочва, че не е необходим предварителен опит.

 

Организаторите на курсовете признават, че те може би ще предизвикат спорове. Същевременно се посочва, че целта им е да доставят на учащите се „безобидно развлечение“.

 

Дружеството вече предлага седмични курсове по йога и пилатес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:47 | 09.09.22 г.
fallback