fallback

Морски звезди по Коледа

Морето може да присъства в домовете и по Коледа с нова и нетрадиционна, екологично чиста и стилна украса

11:12 | 14.12.09 г.

Празниците са идеалното време да развихрите въображението си и да спретнете украса, която да ви създаде допълнително настроение, усмивки и уют в дома или офиса. Ако искате да приготвите нещо набързо винаги може да се снабдите със светещи лампички, традиционните гирлянди, стъклени или пластмасови топки, миниатюрни играчки, червени чорапчета за украса и...морски звезди.
 
Традиционно на върха на коледната елха се поставя звезда - според мнозина тя бележи раждането на Христос и е неизменна част от празничната украса. Тази година коледната звезда си има алтернатива – вместо от стъкло, пластмаса, или хартия, може да украсите зеленото дръвче с морска звезда.
 
На коледния базар в НДК ще намерите нещо повече от обикновена коледна украса - морски звезди, претворени в аксесоари за дома и офиса с вдъхновение и майсторство. Идеята е на талантлив художник, който решил да вкара морето в домовете на хората и през зимата и така пригодил морските обитатели като чудесна украса за коледните елхи, клончета – всъщност тези нетрадиционни аксесоари може да поставите навсякъде в дома си.
 
Морските звезди са покрити с фин слой лак, за да се отстрани миризмата им, изрисувани са в празнични цветове и са декорирани ръчно с панделка. Цените са от 2 до 15 лв в зависимост от размера на звездите, а освен от коледния базар с тях може да снабдите и в интернет.
 
Не само уникална идея как да подчертаете празниците около вас, морските звезди по Коледа са и хубав подарък за почитателите на екологично чистите продукти и освен по празниците, могат да красят пространството около вас през цялата година, стига да сте подбрали цветове и форми, които да подхождат на интериора.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:12 | 19.08.22 г.
fallback