fallback

Излизаме ли от кризата?

Според астролозите кризата въобще не е свършила, до пролетта на 2011 ни очакват още няколко тежки периода

11:10 | 14.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Появата и развитието на поредната финансова и икономическа криза в историята на човечеството предизвикаха много коментари, мнения за нейния произход, търсене на виновници и на изводи. Предлагаме ви един малко по-нестандартен поглед върху този въпрос – този на астрологията. Investor Style се допита до няколко астролози у нас, които очертаха накратко астрологичния път, извървян от кризата и предстоящ пред нея.
 
Според специалистите по мунданна* астрология световната икономическа криза е белязана от влизането на планетата Плутон в знака Козирог миналата година, събитие, за което се смята, че е предизвикало нуждата от приспособяване към неизбежни промени. Този момент е ознаменуван от опозиция между двамата „управители“ на знака Козирог - Сатурн и Уран. А подобни срещи между тях никак не са благоприятни – за никого, казват астролозите.
 
На 15 септември, или само след ден, е третата среща на двете планети. Отгоре на всичко им предстоят още два титанични сблъсъка през 2010. Което, преведено на прост език, означава, че положението никак не е розово и дъното на кризата все още не е достигнато.

Това са сблъсъци с мащаби, каквито само Сатурн и Уран могат да постигнат, ако погледнем в митологията и си припомним враждата между бащата Уран и неговия син Сатурн. 45-годишният цикъл на тези планети астролозите свързват с развитието на империалистическите тенденции и капитализма, с приливи и отливи на инвестиции в тежката промишленост и военнопромишления комплекс.

 
По време на опозицията старият режим (Сатурн) е в противостояние на новите тенденции (Уран). В контекста на ингресията на Плутон в Козирог това е необходимост от преобразуване на съществуващите условности.
 
Опозицията Сатурн–Уран продължава почти две години, отпускайки „хватката” си за кратки периоди.

 

Каква е символиката на двете планети?

 

 

Сатурн в астрологията символизира фундамента, структурата, проверката на времето, стагнацията, стабилността и консерватизма.
 
А за да бъдат разрушени мощните Сатурниански системи, трябва да се намеси могъща планета като Уран.
 
Уран символизира човешката способност да почувства космическата енергия, да улови новите идеи и да ги внедри в живота. Всички нови изобретения доведоха до скок в технологиите (Уран).
 
Уран разрушава всичко старо, отживяло, освобождавайки място за новото.
 
Уран управлява реформите, революционните преобразувания. Под негово покровителство са компютрите, интернет, телевизията, мобилните връзки, самолетите, космическата промишленост, електрониката, електричеството и световната икономика.
 
Уран е планета на независимостта, нетрадиционния поглед върху нещата, свободолюбието.
 
Опозицията между тези две планети носи на света разрушаване на старите структури и внедряване на нещо ново. Уран изисква разрушаване на старите окови, старите порядки, старата система и внасяне на нови изменения.
 
За обикновения човек този процес изглежда като внезапна промяна и неизвестност пред бъдещето. Нормално е изпитването на страх, тъй като обичайната почва под краката започва да се руши, като се създава усещането за липса на опора.
 
Впрочем днешната ситуация между титаните Сатурн и Уран води своето начало от 1988–1989 година, когато двете планети са били в съвпад, обясняват специалистите. Тъкмо това е периодът на разпадането на социалистическия режим.
 
Към края на август тази година опозицията Сатурн–Уран възобнови своята активност и към нея се присъедини опозицията на Марс и Плутон, която зае и първите дни на септември, като внесе нов елемент на напрежение. Специалистите изреждат още един куп планети, които утежняват допълнително нещата, но накратко, може да се каже, че предстоят още няколко кризисни периода, чиято кулминация ще е на следните дати:

 

15.09.2009
27.04.2010
27.07.2010
 
Последната среща през 2010 се очаква да е последният пик на кризата и след това световната финансова машина бавно да започне движението си към повърхността.
 
Опозицията между Сатурн и Уран окончателно ще се разпадне, но ще остане тази между Сатурн и Юпитер до пролетта на 2011.
 
Дотогава и човечеството ще изпитва последствията от дълбоката криза.

*Мунданната астрология носи името си от mundos (свят). Тя се занимава с процесите, които протичат в световен мащаб, както и в конкретна държава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:39 | 13.09.22 г.
fallback