fallback

Goldman Sachs иска новите служители да работят по-малко

Бруталното натоварване на работното място по традиция е част от машината на Wall Street

11:17 | 30.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Дали Wall Street не загърбва дългогодишната традиция да претоварва служителите си на работното място?

Според Bloomberg банката Goldman Sachs окуражава младшите си банкери да си почиват през уикенда през изтощителните ранни години от кариерата си. Фирмата го прави отчасти за да стане по-привлекателна в очите на най-талантливите възпитаници на водещите учебни заведения - група хора, която вероятно ще може да избира между няколко оферти за работа.

Миналата година компанията реши и да преустанови практиката да предлага двугодишни договори на анализаторите в сферата на инвестиционното банкиране, като вместо това да подписва с тях безсрочни и пълноправни договори още от самото начало. Има планове и за въвеждане на по-предвидимо работно време, както и повече възможности за обратна връзка с мениджърите.

"Целта е анализаторите да искат да градят кариерата си тук", обяснява Дейвид Соломон от Goldman. "Искаме те да бъдат предизвиквани, но и да работят с темпо, което ще ги накара да останат тук и да овладеят важни умения. Това е маратон, а не спринт", допълва той.

Бруталното натоварване на работното място, което често се простира и през вечерите и уикендите, по традиция е част от машината на Wall Street.

Неотдавнашната смърт на 21-годишен студент по финанси в Bank of America в Лондон привлече внимание и предизвика критики срещу дългите часове и напрежението, на които са подложени стажантите и новите анализатори. Мориц Ерхард бе стажант във финансовата институция, работещ в няколко отдела; преди да почине на 15 август, той работил три поредни нощи. Причината за смъртта му продължава да е неустановена. Бащата на Мориц подозира, че младият мъж е получил гърч, причинен от безсъние. Банката заяви, че ще преосмисли условията на труд, които предлага.

Все пак не е ясно колко нетърпеливи бъдещи милиардери ще бъдат обезкуражени от подобно ужасяващи истории. През тази година Goldman Sachs планира да наеме 350 анализатори от общо 17 000 кандидати или 2% прием. Да влезеш в Харвард е доста по-лесно. Предстои да стане ясно дали тези амбициозни служители ще са готови да се измъкнат за уикенд на плажа, дори и да имат тази възможност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:03 | 12.09.22 г.
fallback