fallback

Най-богатите сред богатите...манекенки

Успехът на Бюндхен, Клум и Мос се дължи на факта, че агенциите не искат да поемат рискове с нови модели по време на криза

14:30 | 14.05.10 г.

Въпреки кризата топ моделите печелят милиони долари, като бразилката Жизел Бюндхен, германката Хайди Клум и британката Кейт Мос са с най-високи доходи, съобщи Ройтерс.
Жизел Бюндхен, която е на 29 години, е най-скъпо платената манекенка в света. Миналата година тя е изкарала 25 млн. щатски долара според списание Форбс.
Хайди Клум е на второ място с 16 млн. долара. 36-годишната манекенка, която има четири деца, води също предаване по американската телевизия.
Кейт Мос, която е на 36 години, е на трето място с 9 млн. долара приходи от участие в модни кампании и от пускането на собствената й модна линия и парфюм.
Трите манекенки оглавяват класацията за втора поредна година. Успехът им се дължи преди всичко на нежеланието на модната индустрия да поема рискове, особено в нестабилния икономически климат. Затова новите лица са много по-малко търсени.
На четвърто място е друга бразилка - 28-годишната Адриана Лима. Нейните доходи са 7,5 млн. долара. Пета е 25-годишната холандка Дауцен Круз с 6 млн. долара.
"Това са изпитаните и истински супермодели на миналото десетилетие . . . и добре познати имена в бранша", каза Стив Бертони от списание Форбс.
Единствената американка в списъка е 36-годишната Каролин Мърфи. Тя е на 10-то място със „скромните“ си доходи от 3,5 млн. долара.
Класацията е отчела приходите на манекенките от юни 2009г. до юли 2010г.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:43 | 26.08.22 г.
fallback