fallback

Политически презервативи в Латвия

В страната излязоха нестандартни опаковки с лицата и „ключови“ фрази на известни политици

14:00 | 10.05.10 г.

Андрис Шкеле

В столицата на Латвия започнаха да продават презервативи, на опаковката на които се мъдрят лицата на известни политици. За това съобщава изданието DELFI във връзка със съобщение на латвийската телевизия LNT.
 
За оформянето на дизайна е било използвано изображението на лидера на опозиционната Народна партия Андрис Шкеле, кмета на Рига Нил Ушаков, лидера на една от латвийските партии Айнар Шлесерс, бившия министър на финансите Атис Слактерис, както и бившия глава на правителството Айгар Калвитис.
 
На опаковките са описани и „бисери“ на съответния политик. Например кутийка Nasing specal (по подобие на Nothing special – от англ. нищо особено) се препоръчва след курс по английски език.
 
Фразата "Nothing special" стана известна в страната след като бе използвана от министъра на финансите Атис Слактерис в интервю, публикувано в средата на икономическата криза в края на 2008г. Думите му са в отговор на въпрос "Какво се случи на латвийската икономика?" Причината за шегата е не много високото ниво на владеене на английски език, които показа министърът.
 
Местни журналисти са интервюирали някои от политиците за мнението им във връзка с нестандартните места, на които са поставени техните образи. Кметът на Рига Нийл Ушаков е заявил, че не е притеснен от продукта. От своя страна обаче според друг политик, чийто образ краси пакетче презервативи - Айнар Шлесерс, това е лоша шега.
 
Политически презервативи са пуснати в продажба от компанията Censuns. Представители на фирмата съобщава, че над идеята са работили няколко десетки души в продължение на месеци. Данни за резултати от продажбите обаче все още няма.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:10 | 08.09.22 г.
fallback