Легендарният круизен кораб Титаник, потънал преди повече от сто години, все още продължава да предизвиква интерес, да вдъхновява хората на изкуството и да интересува хората със събитията и случките, съпътствали неговото плаване.
Всичко свързано с него, провокира искрен интерес и до днес. Това е и една от причините, поради която хората на XXI век все още изпитват интерес и любопитство дори към храните, които са се сервирали в менюто на последното хранене на борда на „Титаник“. Днес листата с храните и напитките е на разположение на гостите в ресторанта в Белфаст, от където лайнера се е отправил на първото си и последо пътешествие по вода.
Менюто на борда в злощастния ден е било съставено от доста прости, но за смтка на това вкусни ястия – общото между всички тях обаче е, че са били на висока почит сред елита в началото на ХХ век. Менюто включва крем супа, черен дроб, салата от аспержи, кресон, розова вода, ментов сорбет, както и други ястия, които са придружавали виното и шампанското.
Главният готвач и собственик на ресторанта и хотела Rayanne House Конър Макклилънд е изгубил повече от един месец, за да се упражнява в готвене за менюто "Титаник", както и за съставяне на своя версия, която според него би могла да се сервира на подоен луксозен кораб в онези времена.