fallback

Любимите сладкиши на Обама

Опушен солен карамел – това се харесва на изискания президентски вкус на Барак Обама

14:52 | 22.04.10 г.

В САЩ има малко продукти, които могат да се похвалят, че носят печата на президентското одобрение. Ето защо новината, че именно опушените солени карамелени бонбони са любимите сладки изкушения на чернокожия президент, безспорно е зарадвала техния производител - сиатълската компания за сладкарски изделия Fran's Chocolates.
 
Според говорител на самата компания откакто вкусовете на Обама са се разчули, продажбите на продукта са скочили главоломно и са изместили всички други стоки, които се произвеждат от фирмата, съобщава Guardian.
Какво обаче представляват опушените солени карамелки? Знае се, че този вкус е особено популярен в северозападните части на Франция и по-специално в областта Британи. Световна известност бонбоните получават едва през последните 10 години. Те представляват обикновени карамелени парченца с топинг от кристална опушена морска сол (странно е, но Обама няма нищо против комбинацията).
 
Това е подправка с аромат на опушено и вкус на солено, която се използва при готвенето, за да се придаде по-бързо вкус на опушено на дадено ястие. Състои се от морска сол и непременно при изготвянето й се използват дървени стърготини от дъб.
Солта се добива от бреговете на Северен Уелс, където компанията Anglesey Sea Salt със сигурност също благославя президента за вкусовите му предпочитания.
У нас все още солените карамелки не могат да бъдат опитани, но ако искате да си представите вкуса на любимите президентски сладки може да поръсите със сол едно блокче шоколад и да се насладите на вкуса му.
Според BBC Барак Обама за пръв път пробвал тези бонбони преди четири години, когато един от помощниците му ги донесъл от Сиатъл. Оттогава те се ползвали с неизменна популярност в Белия дом, а сега вече и извън неговите предели.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:58 | 07.09.22 г.
fallback