fallback

Лебедът ви е агресивен, Ваше Височество!

Оплакването дошло от гребци в Кеймбридж, само Кралицата обаче може да се разпорежда със съдбата на пернатите в Англия

14:52 | 20.04.10 г.

Асоциацията на гребците в Кеймбридж се обърна към кралицата на Великобритания Елизабет I с молба да разреши убиването на един лебед, който получил прякора "г-н Асбо“. Гребците се аргументирали с факта, че птицата има изключително агресивно поведение спрямо тях и постоянно ги тормози, хапе, щипе и плаши докато провеждат тренировките си, пише вестник Daily Telegraph.
 
Според гребците лебедът е станал особено агресивен през последните няколко седмици. Според орнитолози това се дължи на факта, че лебедът е мъжки и най-вероятно брани семейството си, което по всяка вероятност също живее в езерото на гребната база. "Може и да изглежда нелепо, но проблемът е сериозен. Надяваме се да бъдат взети мерки преди някой сериозно да бъде наранен от атаките на агресивния лебед, " обяснява пред вестника човек, който работи в гребната база.
 
По законите на Кралството всички лебеди на територията на Англия са собственост на Кралицата и само тя може да взима решение за съдбата им. Ето защо за всяка намеса в тяхната популация хората са длъжни да се обърнат с молба към Нейно Височество Елизабет II. Асоциацията на гребците не прави изключение – засега тяхната молба е случаят да бъде взет под внимание.
 
Кралският дворец дори е основал специален департамент, който се занимава с отглеждането и опазването на кралските лебеди.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:28 | 06.09.22 г.
fallback