fallback

В нощните шкафчета се крият £50 млн.

Всяка дама има поне две мазила, които никога няма да отвори и използва

09:25 | 20.04.10 г.

Жените притежават продукти за кожа на стойност над 50 млн. лири, които никога не използват, пише вестник Daily Express, позовавайки се на резултатите от британско проучване, обхванало 1886 участнички.
Данните от изследването, направено по поръчка на веригата Body Shop International показват, че жените харчат средно по 5 940 лири през живота си за козметични продукти.
Над 80 процента от участничките в допитването споделят, че в шкафчетата в баните им има поне два неотворени продукта и че нямат намерение да ги използват.
Според мнението на експертите основната причина жените да не разчитат на целия си козметичен арсенал е, че в действителност не знаят от какво се нуждае кожата им.
Повечето жени твърдят, че имат представа какъв тип е кожата им и са убедени, че използват подходящата за нея козметика. Същевременно над половината участнички в допитването признават, че никога не са се консултирали по тези въпроси със специалист.
Авторите на проучването са установили, че 15 процента от жените използват същите козметични продукти, каквито и в тийнейджърските си години.
"Фактори като възраст, здравословно състояние, хормони и климатични условия влияят върху кожата на жените и е важно те да се грижат за нея на всеки етап от живота си. Тревожно е, че много представителки на нежния пол не са наясно колко важно за здравето им е състоянието на кожата", пишат изследователите.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:22 | 22.08.22 г.
fallback