fallback

Рецепта: към пастата добавете смляно месо от чернокож

Издателство се принуди да преиздаде книга с рецепти заради нетрадиционна съставка „смляно месо от чернокож“

15:29 | 19.04.10 г.

Австралийско издателство отпечата готварска книга с кулинарни рецепти, в една от които има интересна съставка. Начинът на приготвяне на тестената паста, описана в книгата, изисква към останалите съставки да се добави " прясно смлян чернокож", съобщава АП, позовавайки се на вестник The Sydney Morning Herald.
 
Представители на австралийския филиал на издателската група Penguin, които публикували книгата Pasta Bible (Библейска паста) със странната рецепта заявили, че това е просто „глупава грешка“ на коректора. "Не разбирам защо това се превърна в толкова обсъждана тема," каза в интервю за вестника управителят на поделението на издателството в Австралия Боб Сешънс.
 
Издателството ще препечата сгрешения рецептурник и с готовност ще замени с правилно копие книгата на всеки клиент на книжарниците, който се е оплакал от грешката между кориците.
 
Първоначално книгата е отпечатана в седем хиляди екземпляра. Съставката „прясно смлян чернокож" се появява в рецептата за талиатели със сардини и прошуто, която предполага използването на "прясно смлян черен пипер", но грешката неволно доведе до повдигането на скандални обвинения в расизъм и не остана незабелязана.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:09 | 13.09.22 г.
fallback