fallback

370-годишен вампир е най-богатият измислен герой

С инвестиции на фондовата борса Карлайл Кeлън измести чичо Скрудж от първото място в класацията на богаташите

10:38 | 16.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Карлайл Келън

В условията на възстановяване от икономическата криза, която помете пазарите през 2008 година, се наблюдават сериозни размествания в класацията на най-богатите хора на света. Така например Бил Гейтс се наложи да отстъпи лидерската позиция по богатство на Карлос Слим.
 
Не по-маловажни са и разместванията в класацията на Forbes за богатството на измислените герои, която също се изготвя ежегодно. От тази година тя е оглавена от нова звезда – вампирът Карлайл Келън, чието лично състояние възлиза на 34,1 млрд. долара.
 
Келън е герой във филма „Здрач“ и е на преклонната възраст 370 години, но въпреки това изглежда в разцвета на силите си. Умел инвеститор, той влага парите си дългосрочно, тъй като очевидно може да си позволи да чака печалби в продължение на дълги години.
 
Той е натрупал състоянието си чрез сделки на фондовата борса, получавайки ценни съвети от дъщеря си Алис, която има изключително полезна за финансовите пазари дарба – да вижда в бъдещето. Така че – никой не бива да се изненадва от забогатяването на вампирското семейство, което тази година дебютира в класацията.
 
Втори в престижния списък тази година е Скрудж МакДък, който е известен със своята пестеливост. Неговото състояние е набъбнало до 33,5 млрд. долара, което се дължи на позициите на патока в петролния сектор и инвестициите в злато.
 
Топ 3 се допълва от Ричи Рич, син на богаташи и герой в едноименния комикс. Неговото богатство възлиза на 11,5 млрд. долара. Номер четири пък е Железният човек Тони Старк, който разполага с 8,8 млрд. долара.
 
В топ 15 тази година са попаднали цели шест нови героя, показва класацията. Богатството на останалите девет е нараснало с 9 на сто през последната година до 79,8 млрд. долара.
 
За да попадне в класацията на Forbes, всеки герой трябва да бъде авторски продукт, което изключва митични и фолклорни създания като елфите например. Освен това той трябва да развива бизнес и да има огромна световна популярност, натрупана именно благодарение на огромното богатство.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:43 | 13.09.22 г.
fallback