fallback

Живата легенда във фотографията не може да се справи с парите

Ани Лейбовиц, която е запечатала образа на редица звезди, е натрупала състояние от снимките, но не успява да се справи с управлението му

14:23 | 06.04.10 г.

Ани Лейбовиц пред снимка на Деми Мур

Нюйоркска инвестиционна компания съди известната фотографка Ани Лейбовиц за неизплатен хонорар на стойност над 800 хил. долара, предадоха световните информационни агенции.
Делото е заведено на 2 април в съд в Ню Йорк от фирмата Brunswick Capital Partners. Компанията е била наета миналата година от Ани Лейбовиц, за да й помогне в търсенето на помощ за разрешаването на финансовите й проблеми. Brunswick Capital Partners са намерили инвеститори, но не са получили дължимия хонорар на стойност 803 хил. долара за успешното уреждане на сделката.
В съдебните документи се посочва, че благодарение на положените "неимоверни усилия" от страна на Brunswick Capital Partners през март Лейбовиц е успяла да сключи сделка с частната инвестиционна компания Colony Capital от Лос Анджелис. Сделката позволява на фотографката да запази контрола над фотографиите си, оценени на 40 млн. долара, а Colony Capital поема управлението на дълга й и получава правото да пласира на пазара портфейла от снимки на знаменитости, направени от Лейбовиц.
60-годишната фотографка изпадна във финансови затруднения миналата година, когато компанията Art Capital Group заплаши да я съди и да й отнеме контрола върху всичките й фотографии заради неизплатен дълг от 24 млн. долара. Двете страни постигнаха споразумение през септември, припомнят агенциите.
Ани Лейбовиц работи като фотограф от 40 години. Снимала е много известни личности. Сред тях са кралица Елизабет Втора, Джон Ленън, Мишел Обама, Брус Спрингстийн, Деми Мур, Майли Сайръс. Благодарение на работата си Лейбовиц, наричана от Библиотеката на конгреса "Жива легенда", натрупа състояние, но не успя да се справи с управлението му.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:13 | 14.09.22 г.
fallback