fallback

SPA по малайзийски

Нови спа процедури могат да ви накарат да забравите всякакъв стрес и напрежение

09:28 | 01.04.10 г.

Тази година гостите на хотел Four Seasons Resort Langkawi могат да опитат лечебни спа процедури по традиционни рецепти от Малайзия – страната, която се слави с широкото използване на подправки, билки и ароматни треви както при масажите, така и в ястията си.
 
Сред местните билки са едни от най-редките подправки, пресовани в ароматно масло. Именно тези помади са в основата на някои от типичните малайзийски масажи - Urut Melayu, Buka Urat (този тип масаж се състои в масажиране на крайниците, при което се стимулира кръвообращението и по-доброто оросяване на всички части на тялото) и Tutup Urat (това е масажиране в обратна посоката на движение на кръвта за пълна релаксация).
 
Можете също да опитате процедурата Bulan Madu, която от векове е известна с чудотворните си свойства. Тя съчетава ароматерапия, отпускащ масаж и грижа за кожата по цялото тяло с масла и водорасли. За нежна, но ефективна ексфолиация, специалистите в хотела ще ви препоръчат използване на смес от канела и подправки Boreh – това е традиционна смес, направена от джинджифил, карамфил и индийско орехче, които отделят напрежението в ставите и мускулите. След масажа следва топла билкова вана, която идеално може да съчетаете с чаша тонизираща напитка, направена отново по местни традиции.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:58 | 08.09.22 г.
fallback