fallback

Редиците на милионерите оредяват

Доклад за богатството отчете спад на броя милионери по света през последните месеци, най-засегнати са Индия и Португалия

11:07 | 24.03.10 г.

Да се спечели статуса на милионер е доста трудно. Да се загуби обаче се оказва не толкова трудоемко, а статистиката показва, че броят на хората по света, които се разделиха със седемцифрените си банкови сметки нарасна през изминалата година.
Изглежда съсловието на милионерите страда доста през последните 12 месеца, а тези от Индия и Португалия са в най-незавидно положение, посочва сайтът Financial News.
Близо четвърт от хората с високи доходи – онези, с активи за над 1 млн. долара в Индия и Португалия, отпаднаха от редиците на богаташите, показва проучване, публикувано в Доклада за богатството 2010 (The Wealth Report 2010). Отчетът е изготвен от агенцията за недвижими имоти Knight Frank и Citi Private Bank, чието седалище е в Ню Йорк. Банката има 90 офиса в 58 градове в 31 страни по света и е една от най-големите частни банки на световния пазар.
Поред проучването на двете организации в Индия милионерите вече наброяват 85 хиляди, а в Португалия те са близо 13 хиляди души.
Колумбия, ОАЕ и Чили са най-слабо засегнати от загуба на милионери със спад в броя им от 2% за всяка от изброените страни.
Великобритания и САЩ отбелязват намаляване на заможните си резиденти съответно с 21% и 19%
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:06 | 19.08.22 г.
fallback