fallback

Уго Чавес си има блог

В своите постинги президентът на Венесуела ще описва предстоящи събития в политическия живот на страната

09:26 | 23.03.10 г.

Президентът на Венесуела Уго Чавес реши да си направи блог в интернет, съобщи изданието The Wall Street Journal. Това е заявил Чавес в една от ежеседмичните си изяви в телевизионното предаване "Ало, президенте" по местна телевизия.
Първите стъпки към блога на президента вече са направени – Чавес е помолил да бъде инсталиран компютър в една от стаите му за почивка в двореца Мирафлорес. От там той ще уведомява хората за важни промени в политическия живот на страната. Чавес обещал да се отчита и с провеждането на срещи, изготвянето на законопроекти и да уведомява населението за тях.
На 13 март президентът на Венесуела обяви необходимостта от регулиране достъпа до информация през интернет. Според Чавес „мрежата не може да бъде нещо открито, където всеки да може да казва и прави всичко", и всяка страна трябва да разработи своя собствена форма и политика за регулиране на интернет.
На 22 март Уго Чавес отрече правителството на Венесуела да има планове за поставяне на интернет под негов контрол и цензуриране на достъпа до информация. Той обясни, че всяка инициатива на правителството има една единствена цел - да засили властта на народа. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:08 | 01.09.22 г.
fallback