fallback

Фотосесия с боклук в Палермо

Италиански манекенки позират за снимки насред боклука в Палермо, за да привлекат общественото внимание към проблема с мръсотията

08:50 | 19.03.10 г.

Красиви модели и камари от гниещ боклук по градски улици - на пръв поглед тези две неща изглеждат несъвместими, но поредица от снимки на известна италианска фотографка доказват точно обратното, пише в. "Кориере дела сера".
Ужасена от кризата с боклука в сицилианския град Палермо и от неспособността на властите да се справят с проблема, италианската фотографка Матилде Инкорпора е намерила оригинален начин да събуди съпричастността на хората. Тя е накарала няколко красиви италиански манекенки да позират за серия от снимки насред купищата боклук в Палермо.
Някои от снимките имат доста злокобен сюжет, други са издържани в ироничен стил. Така например на една от снимките се вижда как мъж се готви да хвърли торба с боклук върху купчина от отпадъци, като същевременно влачи под мишница напъхана в черен чувал манекенка, сякаш се готви да изхвърли на боклука и нея.
 
На друга снимка млада дама с елегантна черна рокля пие вино, излегнала се върху захвърлен на улицата мръсен дюшек. На трета снимка модел позира гол зад купчина боклук. На четвърти фотос манекенка се е впуснала в страстен танц пред камара с отпадъци, докато на пета две красавици подремват върху планина от найлонови торбички, препълнени с боклуци.
Според фотографката Матилде Инкорпора снимките ще накарат хората в Палермо, пък и жителите на цяла Италия да се замислят върху такива сериозни проблеми като разделното събиране на отпадъците и кризите с боклука в големите градове.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:47 | 12.09.22 г.
fallback