fallback

Цигара без дим

Японска компания създаде цигара със смлян тютюн без дим, която може да се ползва на места, където пушенето е забранено

12:56 | 18.03.10 г.

Тютюнопушенето на обществени места вече е забранено в редица страни по света. Тази мярка за опазване здравето на хората има много привърженици, но не са малко и онези, които не искат да се откажат от навика да запалят цигара с кафето си или в края на работния ден за почивка.
Японската компания за производство на цигари Japan Tobacco Inc. има решение на проблема с дименето на обществени места. Фирмата планира да пусне на пазара през май продукта "цигара без дим", предаде DPA.
Zerostyle Mint ще наподобява външния вид на цигара и ще осигурява аромата на тютюн, но без дим, позволявайки на потребителите да я използват на места, където тютюнопушенето е забранено, уточняват от компанията.
Продуктът включва цигаре и сменяем пълнител, съдържащ смлян тютюн. Въздуховодна система ще позволява на пушачите да се наслаждават на аромата на тютюн, примесен с ментова есенция.
Пълнителите издържат между половин и цял ден, посочват от компанията, която планира да продава продукта с два резервни пълнителя за 300 йени (3,30 долара) и комплект от четири пълнителя за 400 йени (4,40 долара).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:20 | 13.09.22 г.
fallback