fallback

Суперменът Берлускони е непобедим

Италианският министър-председател издаде сборник с писма от почитатели в разгара на кампанията преди местните избори в Италия

09:26 | 18.03.10 г.

Италианското издателство Mondadori, собственост на министър-председателя на Италия Силвио Берлускони, публикува книга, съдържащи 50 хиляди писма, които са получени от политика, след като бе нападнат от психично болен човек в Милано в края на миналата година. Книгата се казва "Любовта ще победи винаги завистта и омразата", съобщава The Daily Telegraph.

Авторът на едно от писмата призовава властите да клонират Силвио Берлускони. Друга жена пише: "Ние сме с теб, велики Силвио. Ти си двигателят на нашата страна." Италианец обяснява, че когато жена му видяла окървавения министър-председател в репортаж по телевизията, тя започнала да ридае и да се моли - „Мадона, спаси Силвио”.

В едно от писмата до политика негов поддръжник му изразява убедеността си, че Берлускони е непобедим дори от криптонита (измислен минерал, единственото оръжие, с което може да бъде победен героят Супермен от комиксите). Очевидно авторът на писмото е имал предвид реплика на Силвио Берлускони, в която той нарича себе си Супермен.

На корицата на книгата Силвио Берлускони изглежда значително по-млад за 73-те си години. Сборникът с писма на почитатели бе пуснат в продажба в разгара на кампанията преди местните избори в страната и ще бъде спрян в навечерието на вота, който ще се състои на 28 и 29 март. Цената на книгата е 15 евро.

Нападението над италианския премиер бе извършено на 13 декември миналата година. Жител на Милано замери Берлускони със статуетка във формата на катедралата Дуомо. В резултат носът на политика бе счупен, като Берлускони загуби и няколко зъба.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:22 | 02.09.22 г.
fallback